Clear day

torsdag den 17. februar 2011

Haggis!!!

Lige for tiden sidder jeg sammen med en kontorassistent, Margaret, på plejehjemmet Jewel House. Da beboerne skulle have haggis til frokost, spurgte Margaret mig om Tanja og jeg havde fået smagt det.
Da jeg svarede nej til det, spurgte hun om jeg så ikke ville prøve at smage, og før jeg kunne nå at sige pænt nej tak, havde hun været forbi køkkenet og hente en portion til mig.

Traditionelt består haggis af en blanding af hakket lunge, lever og hjerte, som blandes med løg, havregryn og krydderier og derefter stoppes tilbage i det arme dyrs mavesæk, hvorefter det koges.
Margaret kunne dog berolige mig med, at kokkene på Jewel House ikke benytter lunge i deres haggis, men at den så vist i stedet indeholdt nyre. Jeg ved ikke rigtig, om jeg synes det var bedre....

Når haggis'en er kogt, serveres den med "nips and tatties" - kartoffelmos og mos af pastinak/majroe.
Jeg fik selvfølgelig hele balladen, og kastede mig så ud i den nye oplevelse.
Det smagte egentlig okay, tror mit største problem var tanken om hvad det indeholdt! Sammen med kartoflerne og rodfrugterne var det bestemt spiseligt, men det bliver nok aldrig en livret :)


Nationaldigteren Robert Burns skrev i 1787 digtet "Adress to a Haggis", som traditionelt fremsiges ved serveringen af haggis på "Burns Night" d. 25. januar - Robert Burns fødseldag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar